Kutyák

Allergiás kutya kezése

kategória Kutyák
Kérdező Bea18

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A következő problémával fordulnék Önökhöz. Az egyik kutyám allergiás, sajnos eddig még nem volt keret a tesztekre, így marad a tüneti kezelés, mikor gond van és a hipoallergén táp és húsfőzés. Most ismét rágja a talpát, Cortavance sprayt használunk rá ilyenkor, ami elég jól hat, de akkor is csak szteroid...

Csak a talpán és az ujjak közén piros a bőre, sehol máshol a testén, és rágja....nem igazán lehet évszakhoz kötni a problémát,de nyáron "fullad" is néha, értem ezalatt azt,amit ilyen asztmás fulladáshoz tudok hasonlítani,nem igazán tudom máshogy leírni és most nekem is kijött az allergiám különféle pollenekre és kb. egy időben így arra gondolok,hogy valószínűleg ő is több dologra allergiás.A csirkehúst kerüljük mindenben,de mivel kint is ,bent is van,így a poratkától kezdve füveken át bármire lehet....Ajánlotta az egyik állatorvos az atarax nevű készítményt de ahogy utánaolvastam ,kicsit tartok tőle,hogy mi van ha nem hat,vagy pont az vált ki valamit nála.(Az allergia ellenes sampontól is például jobban viszketett neki).Érdemes megpróbálni?Valamint homeopátiás vagy egyéb opciók is érdekelnének,milyen homeopátiás szerek vannak?ezekből embereknek szánt terméket is lehet adni vagy csak állatnak készültet?Vagy van-e egyéb gyógyszer ,ami a tüneteket kezelheti?Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Gazdi!

Allergia teszt nélkül minden csak találgatás és próbálkozás. A csirkehús meg pont annyiszor allergén, mint a többi fehérje, nincs kitüntetett szerepe. Homeopatiával sajnos nem foglalkozom, nem is nagyon hiszek benne. Viszont a vérből történő allergia diagnosztika és az erre alapulóan elkészített hiposzenzitizáló kezelés eredményes és mellékhatásmentes.

Üdvözlettel Dr. Szaniszló Ferenc

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »