Kutyák

Nem tudom mire kell figyelni, ha ellik a kutyám...

kategória Kutyák
Jelleg Szaporodás
Kérdező andrea1978

Kérdés

Szép napot!

köszönöm válaszát az előzö kérdésemre,de lenne még egy. mivel az elöző gazda nem tudja hogy mikor párzott így nem tudom hogy mikorra várható a fialása. Nagyon félek hogy baj lesz vele mert úgy vettem észre hogy már volt császározva. Nem tudom mire figyeljek a fialás alatt. Nem tudom mi a jele annak hogy nem tudja egyedül megfialni és segítségre van szüksége. kérem szépen adjon tanácsot mert még nem volt olyan kutyám amelyiket császározni kellet. igaz már nem fiatal kutya,és nem régóta van nálunk, de szomorúk lennénk ha baja lenne! kérem segítsen! Elörre is Köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Andrea,

 

Elméletileg nem jelenthet különösebb gondot az, hogy a kutya korábban császármetszésen esett már át. Ettől függetlenül nehéz megjósolni azt, hogy mi várható, már csak azért is, mert könnyen lehetséges, hogy a mostani szülésnél is fennállnak majd azok a problémák, ami miatt korábban is műtéti beavatkozásra volt szükség. Célszerű lenne még most , ill. majd a várható ellés előtt pár nappal is ultrahangos vizsgálattal ellenőriztetni, hogy milyen nagyok a magzatok, és mennyi kölyök várható. Ebből már sokkal jobban meg lehet majd jósolni azt, hogy mi várható a szülésnél.

De az ellés előtt általában már megindul a tejelválasztás és az ellés előtti napon a szuka hőmérséklete kb. 1-1,5 C fokkal leesik a normál hőmérséklethez képest. Ez egyértelműen jelzi az ellés megindulását, ha volt már császározva a kutya, akkor előfordulhat, hogy megint szükséges lesz.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »