Kutyák

Miért hullik a kutyám szőre, mi a megoldás?

kategória Kutyák
Kérdező Ancsa1985

Kérdés

Angol bulldog kutyusom szőre rettentően hullik! Van megoldás?? Tisztelt Szakértők! Először is köszönöm az előző kérdésemre kapott gyors választ. Igazuk volt még volt a kutyusom szervezetében nyakörv amitől megszabadult és azóta kuyta baja:) Most egy kevésbé sürgős kérdéssel fordulok Önökhöz!10 hónapos angol bulldog szuka kutyusom majd kicsattan az egészségtől viszont borzasztóan hullik a szőre! Ha megkefélem persze dupla annyi, de minden nap lehetne porszívózni! Tudnak javasolni valami speciális ételt vagy praktikát amit bevethetnék a szőrök ellen??? Köszönöm a segítséget, remek az oldal nagyon hasznos és remek munkát végeznek!!

Válasz

A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.  A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet.

kutya_szore_hullik

Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.
javaslatom: www.vetlabor.hu

Fontos még tudni, hogy a kutyák fedőszőrszálai normál esetben is 3 hetente fokozatosan lecserélődnek (nem egyszerre, mert akkor néha kopasz lenne a kutya), a tavaszi és téli szőrváltásnál az aljszőr is beszáll a buliba, így sokkal több szőr hullik a kutyusból.
Ha a kutyus lakásban lakik, akkor a helyzet még nehezebb, hiszen akkor a kutya nincs kitéve a környezeti tényezőknek, így nem is alkalmazkodik a szőrváltás az évszakokhoz, vagyis hullik amikor csak lehet.

Mit tegyek, ha vedlik a kutyám?

Kutya, macska bőrgyógyászat: szőrhullás, allergia, egyebek

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »