Kutyák

Kutyusom szőre rettentően hullik! Van megoldás??

kategória Kutyák
Kérdező Ancsa1985

Kérdés

Angol bulldog kutyusom szőre rettentően hullik! Van megoldás?? Tisztelt Szakértők! Először is köszönöm az előző kérdésemre kapott gyors választ. Igazuk volt még volt a kutyusom szervezetében nyakörv amitől megszabadult és azóta kuyta baja:) Most egy kevésbé sürgős kérdéssel fordulok Önökhöz!10 hónapos angol bulldog szuka kutyusom majd kicsattan az egészségtől viszont borzasztóan hullik a szőre! Ha megkefélem persze dupla annyi, de minden nap lehetne porszívózni! Tudnak javasolni valami speciális ételt vagy praktikát amit bevethetnék a szőrök ellen??? Köszönöm a segítséget, remek az oldal nagyon hasznos és remek munkát végeznek!!

Válasz

A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.  A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet.

kutya_szore_hullik

Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.
javaslatom: www.vetlabor.hu

Fontos még tudni, hogy a kutyák fedőszőrszálai normál esetben is 3 hetente fokozatosan lecserélődnek (nem egyszerre, mert akkor néha kopasz lenne a kutya), a tavaszi és téli szőrváltásnál az aljszőr is beszáll a buliba, így sokkal több szőr hullik a kutyusból.
Ha a kutyus lakásban lakik, akkor a helyzet még nehezebb, hiszen akkor a kutya nincs kitéve a környezeti tényezőknek, így nem is alkalmazkodik a szőrváltás az évszakokhoz, vagyis hullik amikor csak lehet.

Mit tegyek, ha vedlik a kutyám?

Kutya, macska bőrgyógyászat: szőrhullás, allergia, egyebek

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »