Kutyák

Lehet adni antibiotikumot vemhes szukának?

kategória Kutyák
Jelleg Szaporodás
Kérdező Stella Blue

Kérdés

Jó napot Ma 54 napos vemhes a kutyám. Már a fedeztetés óta van egy enyhe hüvelyi folyása amit kivizsgáltattunk de a doktor úr szerint antibiotikumot kell adni a szukának amit mivel még a vemhesség korai szakasza volt megbeszéltük, hogy elhalasztunk az utolsó hétre amikor már elég erősek a kiskutyák. A kérdésem az lenne, hogy ez a fajta amivel foglalkozunk általában 58-59 napra ellik sőt nem ritkán 57-re. Ma el is mentem az állatorvoshoz aki adott Synulox 250 mg osat napi 2x1 db ot kell belőle adnom de kicsit bizonytalan vagyok mert olvastam, hogy az antibiotikum adása a vemhes szukáknak mennyire problémás dolog.

Nem túl kicsik még ehhez a magzatok? A placentával felszívódó antibiotikum nem fog gondot okozni náluk? Ráadásképpen úgy tűnik, hogy a szukám kicsit meg is fázott mert köhög és kicsit piros a torka (láza nincs, keringése stb rendben) Már 1 hete kap Inmunovetet és Bérescseppet, elő immunizáltuk oltásokkal és féreg hajtottuk is sőt egy tenyésztő ismerősöm ajánlására kapott Eurican Herpes vakcinát is. szóval mindent megpróbáltam megtenni, hogy egészségesek legyenek ezért is aggódom annyira emiatt az antibiotikus kúra miatt. Köszönöm a választ!

Válasz

Igazából nem látom a leírtak alapján azt a szituációt, ami miatt mindenképpen kellene adni az antibiotikumot. Ha a vemhesség ideje alatt majdnem végig el volt nélküle, akkor az utolsó napokban mivel lenne jobb? Ezzel együtt a kezelő állatorvos látta, vizsgálta a kutyát, így ha ő szükségét látta ennek, lehet, hogy neki van igaza. Ezért leginkább vele kellene ezt a kérdést alaposan megbeszélni!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »