Kutyák

3 éves beagle kutyusom tegnap óta nagyon csúnyán köhög...

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező gigi89

Kérdés

Jó napot kivánok!

Van nekem egy 3 éves beagle kutyusom és tegnap óta nagyon csúnyán köhög, (éjszaka a fulladás határán volt, masszirozni kellett a torkát és nagy nehezen jobban lett) ilyen nyálkás valamit hányt és a szeméből gennyes váladék jön! A mai napon továbbra is előjöttek a tünetek de sajnos nincs rendelés a mai napon sehol! Azt szeretném megkérdezni hogy ez mitől lehet és kibirja e még ma orvos nélkül?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Előfordulhat, hogy kennel köhögés, de nem ártana megmutatni állatorvosnak. Hiszen a köhögés sajnos nem olyan tünet a kutyánál, amit csak úgy otthon kellene kezelni. Feltétlen szükség lenne kiegészítő műszeres vizsgálatra. Elég lehet egy röntgenfelvétel is, de ha van rá lehetősége, kérjen légúti endoszkópos vizsgálatot.

Alkalmazhat homeopátiás kezelést is, de ehhez is jó lenne pontosabban ismerni a megbetegedés hátterét, hogy pontosan milyen jellegű a köhögés, mi ront, mi javít a kutyus állapotán, stb. Mindenképpen keressen fel egy  állatorvost, aki a kutyus részletes tüneteinek a megismerése után ki tudja választani azt a szert, mely egyedileg a legjobban illik kedvence tüneteihez, és hozzásegítheti őt a teljes gyógyuláshoz.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »