Kutyák

Van egy 4 hónapos berni pásztor kiskutyánk összcsuklik

kategória Kutyák
Kérdező hancy

Kérdés

Üdvüzlöm!

Van egy 4 hónapos berni pásztor kiskutyánk. Amikor vettük akkor nem tűnt fel de mostanában azt vettük észre, hogy nagyon gyengék a hátsó lábai. Elejében arra gondoltunk, hogy még kicsi utána meg arra, hogy biztos a kötelező inekció hatása. De nem. Fut-fut és egyszer csak összecsuklik a hátsó lába. A teraszról is majdnem leesett valamelyik nap. Nagyon aggasztó. Nyomásra nem fáj neki. Amikor szalad akkor is mintha maga alá próbálná húzni a lábait és kicsit kifelé is lép. Szinte majdnem mindig reszket a hátsója. Purina Dog Chow kölyök kutya tápot kap és kb 2 hete kap Panzi csonterősítő tablettát is napi 4-et. Vajon mi lehet a gond? Elég jó súlyban van. Nem bírja el a saját súlyát? Van erre valami különösebb gyógyszer? Köszönöm válaszát!

Válasz

Sajnos erről sem lehet semmit mondan látatlanban. Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen összcsuklás/sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben esetleg nagyobb jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

Nagytestű kutyafajtáknál kifejezetten fontos, hogy jó minőségű táppal etessék >>
A Purina természetesen nem rossz, de nem premium táp, kölyökkutyának érdemes beruházni jobbra, amíg fejlődik a kis szervezete.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »