Kutyák

9 hetes Bichon havanese kiskutyámnak több hete hasmenése van...

kategória Kutyák
Kérdező IlonaAnna

Kérdés

Egy bishon havanese kan kiskutyát vettünk, de 6 hetesen adták oda. Elvittem állatorvoshoz féregtelenítés miatt, kapott is féreghajtót, ami után egy hétig felváltva volt hol hasmenése hol nem. A végén egy csepp híg vér is előfordult. Féreg nem volt egyszer sem a székletében. Elvittem újra orvoshoz, aki adott neki Ferdocat kenőcsöt (paraziták által okozott fertőzés kezelésére) 5x1-t, probiotikumot 4x1-t, szemcseppet a szemére mert kötőhártya gyulladása volt. A hasa is kicsit kemény és puffadt volt.

Tápot váltottunk, Belcando Junior Lamb&Rice-t kap, mert az érzékeny emésztésű kiskutyáknak is való. 2 nap után rendbe jött, 1 hétig rendes volt a széklete. Kb 3. napja ismét enyhe hasmenése van (nyálkás, híg széklet). Nem értem mi baja van ismét, már 9 hetes, most akartuk beoltani, de az állatorvos azt mondta amíg hasmenése van nem lehet beoltani.

Mit tehetek?

Válasz

A fiatal kölyökkutyák bélrendszere eléggé "ingatag" tud lenni, nem kell sok ok ahhoz, hogy felboruljon a bélbeli egyensúly, és átmenetileg hígabb legyen a bélsár. Ilyenkor arra kell törekedni, hogy olyan táplálékot kapjon hosszú távon, amit szívesen megeszik, és amitől rendben van a bélsara. Tény, hogy olyan állatot, amelyiknek éppen panasza van, nem célszerű oltani, de azért ha minden körülményt alaposan mérlegelünk, akkor ez sem elképzelhetetlen. Ha a kutya a lágyabb (hígabb) bélsár ellenére jó kedvű, játékos, rendesen eszik-iszik és nem lázas, elvileg be is oltható, de ezt mindenképpen a kezelő orvossal kell megbeszélni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »