Kutyák

5 hónapos bichon havenese kutyám fogváltását éli, nehezen eszik. Ez normális?

kategória Kutyák
Kérdező Brigida

Kérdés

Kedves Doktor Úr!

Van egy 5 hónapos bichon havanese kutyám. A fogváltás kellős közepén van és észrevettem, hogy az éppen növő fogai töve néha nagyon kicsit véres. A tápot nem eszi meg pár napja és 39,7 fokos láza volt, úgyhogy az állatorvostól kapott egy antibiotikumot, mert 2 kullancsot találtam benne és a lyme kór ellen adta.

Viszont a kedve normális volt, nem levert, rendesen játszik és szaladgál. A tápot azóta sem ette meg, de észrevettem, hogy van amit megeszik. Először arra gondoltam, hogy csak válogat és ezért nem eszi már a tápot, de összekevertem neki egy kis kenőmájassal és azt ette, de csak úgy, hogy többször otthagyta és aztán megint visszament és közben a száját piszkálta a mancsával, amit egyébként is gyakran csinál.

Lehetséges, hogy a fogával van valami probléma? Vagy ez normális a fogváltásnál?

Válasz

A leírt jelenség teljesen normális a fogváltáskor, nem kell megijedni emiatt. Azt kell megfigyelni hogy a maradó fogak a tejfogak helyén nőjenek. Különösen a szemfogak hajlamosak a bentmaradó tejfog mellé rendellenesen nőni.Ilyenkor a perzisztáló fogakat ki kell húzatni és így felszabadul a hely a maradó fog részére.Ez persze nem otthoni feladat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »