Kutyák

Bichon havanese kutyám térde fáj, sántít. Condrosulf tablettát kapott, eheti 60 napig?

kategória Kutyák
Kérdező cornelia2

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék az ügyben, hogy van egy 3 éves Bischon kutyusom és a lakóhelyünkön lévő állatorvos szerint veleszületett térd problémája lehet, ami egyenlőre még nem bizonyosodott be. 2 hete sajnos a kutyus ugrál illetve ha rálép akkor sántít a hátsó bal lábára, röntgen felvétel készült róla ami sajnos nem mutatott ki semmit. Az állatorvos felírt egy Condrosulf nevezetű kapszulás tablettát és javaslatára 60 napig szednie kell. A benne lévő tájékoztató alapján, fel van tüntetve, hogy 12 éven aluli gyerekek nem szedhetik, persze tudom, hogy ő kutyus, csak nem szeretném, hogy valami baja legyen. Jelenleg 6,7 kiló (fogyókúrán van).

Ma adtam be neki az első szemet, szétszedtem a kapszulát és a benne lévő port etettem meg vele egy kis jutalomfalattal. Az lenne a kérdésem, hogy valóban szedheti ezt a tablettát 60 napig? Vagy egyáltalán szedheti ilyen kis tömegű kutyus?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Bernadett

Válasz

Manapság már vannak kifejezetten kutyáknak is ilyen típusú gyógyszerek. De a tünetek alapján a sántítás hátterében lehet térdszalag szakadás is. Érdemes lenne ortopédiai szakrendelésen megmutatni az állatot.

www.kisallatortopedia.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »