Kutyák

Bichon havanese kutyám emlője duzzadt, kedvetlen, nem eszik. Adhatok neki Galastopot. Hányszor kaphat ilyet a kutya?

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Monika1

Kérdés

Kedves Doktornő!

Van egy 4 éves bichon havanese kislány kutyusom. Sajnos elejétől kezdve rendszeresen szenvedett az álvemhességtöl. Nagyon sajnáltam, mert mindig rosszul volt, nem evett, szomorú volt, és állandóan kezelés alatt volt. Igy inkább ugy döntöttem, hogy ivartalanitom, ekkor 2 éves elmúlt. Sajnos utólag mondta egy másik orvos, hogy amikor mütötték nem volt biztosan, teljesen el múlva az állvemhessége.

Azóta sajnos állandóan be van gyulladva pár emlöje, megduzzadva, kedvtelen, nem eszik, elbujik, nem szeret sétálni. Sokat segitett rajta a Galastoppal a kezelés, 2 hét szedés után helyre jön egy ideig. Decembertöl mostanáig birta. Az lenne a kérdésem hogy adhatom e a kutyusnak ujbol a Galastopot,már 2 szer kapta , és mennyi ideig adható ez neki renszerességgel, nem árt e neki.

Köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:

Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

A kúraszerűen adagolt hormonkészítmények egy-két alkalommal minden gond nélkül adhatók, de minél huzamosabb ideig kapja a kutyus ezt a terápiát, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a mesterségesen adagolt hormonnak lehetnek nemkívánatos, káros mellékhatásai. Jó lenne valami egyéb megoldást is keresni, - esetleg az alternatív gyógymódok közül!

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »