Kutyák

Mitől gyulladt be a bichonom tappancsa?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező czvikovka

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat! Egy elég súlyos problémával fordulok önhöz, bízom benne, hogy tud valami tanácsot adni kutyusom betegségére. Van egy bichonom, amelynek a lábai, pontosabban a tappancsai elég katasztrofális állapotban vannak! Mikor hozzám került a mellső tappancsa piros volt és gyulladt, elvittem orvoshoz, aki azt állapította meg, hogy valami belefúródotta lábába, de mivel már nem akarja felvágni, így kapott antibiotikum injekciókat. Szépen el is múlt a gyulladás, majd egy hónap múlva újra előjött, megint vissza vittem az orvoshoz, megint injekciókra jártunk és lassan megint eltűnt a gyulladás.

Majd megint előjött és ekkor már elvittem másik orvoshoz, aki azt mondta, hogy ezzel nem tud mit kezdeni, mert előfordulhat, hogy a kuytám ezt megszokásból csinálja és erről szinte lehetetlen leszoktatni őt! Ebbe kicsit bele is nyugodtam, csak kb. két hét múlva már a hátsó lába is ugyanolyan lett, aztán a harmadik is és most már ott tartunk, hogy 3 lába teljesen piros, a körmei pedig elég furán nőnek azóta, kicsit ferdén! Ettől ilyedtem meg, mert nem létezik, hogy ez ellen nem lehet semmit tenni!!! Tény , hogy szinte folyamatosan nyalja a lábait, ha rászólok meg félrevonul ahol nem látom és folytatja. Fájni csak akkor fáj neki, ha megpróbálom széthúzni az ujjait, egyébként nem sántít, rendesen jár rajtuk. Mellékelek egy fótót a lábáról, talán így könnyebben tud segíteni! Tisztelettel: Czvik Marianna.


Válasz

Kedves Marianna! A fajtàra sajnos jellemző betegsèg az allergiàs bőrgyulladàs,mely a kèpen làthatò tünet okozòja lehet. Javaslom keressen fel egy bőrgyógyàszattal foglalkozó kollègàt minèl hamarabb! Üdvözlettel,dr.Puskàs Gàbor.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »