Kutyák

Miért pisil még mindig be a kutyám?

kategória Kutyák
Kérdező Pepike

Kérdés

Kedves doktor úr! A mi problémánk meglehetősen sokrétű. Bolognese-havagnese keverék kiskutyámat másfél éve kaptam. Mivel minden nap dolgoztam, pelenkára szoktattam. Mikor már lehetett, rendszeresen levittem, egy nap legalább háromszor, megtanítottam mit jelent pisilni és kakilni, így ma már szinte parancs szóra teszi mindkettőt a sétálások alkalmával. A pelenkáról azonban egyáltalán nem képes leszokni! Reggel 7-kor, este 18 és 22-23 óra körül szoktam levinni. Ennek ellenére szinte nem telik el úgy éjszaka, hogy reggelre ne lenne pisi, vagy mikor estére hazaérek pisi-kaki egyaránt. Meglehetősen terhes már, hogy egy másfél éve kutyánál nem tudom elérni a szobatisztaságot, és teljesen tanácstalan vagyok ennél többet már mit tehetnék! Múlt héten a nappaliban a szőnyegre pisilt.

Pár hónapja volt egy ilyen időszaka, hogy ezt többször is megtette, azóta zárom az ajtót, csak valahogy most elmaradt... Ekkor "kizártuk a falkából", három napig rá se néztünk, nem szóltunk hozzá, de szinte nem is érdekelte. Próbálkozott barátkozni, majd feladta, majd megint, de közel sem esett mély depresszióba, vagy lett kezesebb, így befejeztük. Ami még talán fontos lehet, hogy a plüssállatokat meg szokta sexualizálni, ami tudom, dominanciára utalhat. Emiatt lehet ez a vizelési probléma is? Egyébként nem kényeztetem már, korlátokat szabok neki, amiket hellyel-közzel be is tart, s úgy érzem, tudja, hogy én vagyok a falkavezér. Nagyon el vagyok keseredve, rengeteget kell takarítanom, hiszen rendszeresen a pelus alá folyik a pisi, és ez egyébként is abnormális! Nagyon szépen kérem, hogy segítsen nekem megoldani ezt a problémát! Köszönöm szépen!

Válasz

Sajnos ez a "pelenka" módszer hátránya a valódi szobatisztaságra szoktatás esetében. Gyakorlatilag teljesen újra végig kell csinálnia a szobatisztaságra nevelés folyamatát. A pelenkát nem kitenni többé, a helyet alaposan átfertőtleníteni, szagtalanítani, - esetleg ideiglenesen valamilyen tárgyat vagy bútordarabot arra a helyre tenni. A szobatisztaságra nevelésről és problémaköréről részletesen olvashat a http//www.szuperkutya.hu oldal e-book leckéiben.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »