Kutyák

13 éves boxer kutyám hosszú évek óta szedi a Rimadylt, csípőízületi diszpláziájára. Eddig úgy tudtam,ez a legjobb gyulladás-,és fájdalomcsökkentő a piacon.

kategória Kutyák
Kérdező Wanda2

Kérdés

Tisztelt Doktor úr! 13 éves boxer kutyám hosszú évek óta szedi a Rimadylt, csípőízületi diszpláziájára. Eddig úgy tudtam,ez a legjobb gyulladás-,és fájdalomcsökkentő a piacon.Most viszont az egyik állatorvosunk a Trocoxil-ra való áttérést szorgalmazza, mondván, hogy olcsóbb, és összehasonlíthatatlanul hatékonyabb a Rimadylnál. (Panasz nem volt.) Szeretnék a kutyámnak minél "ártalmatlanabb" gyógyszereket adni, ha már szednie kell. E két szer közül Ön is inkább a Trocoxilt ajánlja? 2008.09.01.laboreredmények: Hemoglobin: 157 (106-132) Hematokrit: 0,451 (0,324-0,395) MPV: 14 (9-12) Karbamid: 6,7 (2.5-6,0) GPT(ALAT): 119 (24-44) ? Lipáz: 373 (21-67) ? Nagy eltéréseket látok,de csak én ijedtem meg? Kutyáknál ennyire normálisak az ilyen mértékű eltérések? Nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Kata

Válasz

Kedves Kata! A nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek valóban a leghatékonyabbak az ízületi bántalmak konzervatív kezelésére, több hatóanyag ismert, Ön most kettőt emelt ki. A Rimadyl hatóanyaga a legelterjedtebb az állatgyógyászatban, hosszú évek óta tanulmányozzák és használják a szakemberek, biztonságosnak mondható gyógyszer. A Trocoxil nevű tabletta hazánkban még újnak számít, nagy előnye, hogy a mindennapi adagolással szemben itt a két kezelés között akár egy hónap is eltelhet, így ez a gazdi szempontjából praktikusabb. A fent említett hatóanyagoknál, nagyjából hasonló mellékhatásokkal számolhatunk, a rendszeres kivizsgálás mindkét esetben fontos. Idős korban természetes a bizonyos fokú eltérés az eredményekben. Vérvizsgálati leletről azonban csak a teljes lelet birtokában, az állat fizikális vizsgálata után, személyesen kaphat tájékoztatást. Üdvözlettel, dr. Puskás Gábor.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »