Kutyák

Bullterrierem könyökén bőrkeményedés van. Hogyan gyógyítsuk?

kategória Kutyák
Kérdező Mumin

Kérdés

Tisztelt doktornő/úr!

Van egy 2éves kan bullterrierem, akinek mind a 4 könyökén bőrkeményedés van, sőt még a feje tetején is olyasmit észleltem. Ez normális vagy lehet ellene tenni? A másik kérdésem pedig az lenne, h ő kinti-benti kutya, de mégis bepisil, pl evés után amerre megy, csöpögtet v alváskor. Pedig bármikor kimehet. Szervi baja nincs, mert állatorvos megvizsgálta.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Válasz

A könyöktáji bőrkeményedés, bőr megvastagodás az esetek 90%-ában a túl kemény fekhely miatt van, érdemes ezen változtatni. Viszont ha már elég súlyos fokú az elváltozás, akkor önmagában a fekvőhely változtatása már nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy a már kialakult állapot visszaalakuljon a normális állapotba, legfeljebb nem fog tovább rosszabbodni.

A vizelet tartási zavar ügyében azt tudom csak válaszolni, hogy ennek okát további vizsgálatokkal kell keresni, mert az ilyen jellegű csöpögtetés nem normális állapot, tehát kell, hogy legyen oka. Csak legfeljebb nehéz azt kideríteni. Azt, hogy "szervi baja nincs, mert állatorvos megvizsgálta", én csak kritikával tudom elfogadni, mert ebből a mondatból nem derül ki az, hogy mivel, milyen alapossággal, milyen kiegészítő eljárásokkal, műszerekkel történt a vizsgálat, volt-e pl. teljes labor, vese- és húgyhólyag ultrahang vizsgálat, ideggyógyászati vizsgálat, stb.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »