Kutyák

Mi lehet a kutyám baja? Hányás, pirosas bőr..

kategória Kutyák
Kérdező kuncie

Kérdés

Üdvözlet mindenkinek.

Fontos kérdésem lenne. Azzal kezdeném, hogy van egy 2,5 éves cane corso kislányom, az utóbbi időben elég betegessé vált. Történt a környezetében egy nagy változás, kiköltöztünk Németországba. ő körülbelül 4 hónapja van kint, elötte kertben most lakásban van. az első hónapban semmiféle probléma nem volt vele, ismerkedett az új környezettel, de úgy 3 hónapja elkezdődött.. elkezdett lefogyni egyre kevesebbet, és válogatósabban evett.

Most kb 1 hónapja csinált egy olyat h evett-hányt ivott-hányt. Elkezdett hullani a szőre... próbálkoztam mindennel, nem maradt más elkellett vinnem orvoshoz. Tudni kell, h Németországban nem épp olcsó az állategészségügy 240eurot hagytam ott 2 szuriért, egy vérvételért, és egy infúzióért. A kutya kissé jobban lett. A párommal hazaugrottunk egy hétre addig Édesanyám vigyázott a kutyára.

Hát, hogy ismondjam nem viselte túl jól a távollétünket, megint nem evett nem ivott és eközben álterhes lett. Egy ideig fecskendővel itattam, kanállal etettem (joghurtot) és csirke combot, szárnyat, mellet főztem neki. Megint elkellett h vigyem orvoshoz. Kapott egy injekciót az álterhességre, azóta elkezdett enni is inni is. enni módjával inni annál többet. jön a következő baj 3-4 napja látom hogy kopaszodik a kutya foltokban jobban szemügyre vettem a bőrét.

Kissé piros, kiütés szerű foltok vannak a hátán, a bőre itt hámlik és ugye ahogy az elöbb mondtam hullik a szőre. tudom így látatlanban nehéz de teljesen elkeseredett vagyok ez ügyben, semmilyen összefüggést nem látok a pénzem meg fogy.

mit tippeltek mi lehet a baj? esetleg valamelyikőtök találkozott már hasonló vagy ilyen problémával? Monának egyébként jó a kedve, és kiegyensúlyozott. Mondok pár dolgot amire én gondolok. -Csirkeallergia - A fekhelye egy toll paplan -Meleg van a lakásban -Gomba Mi lehet? tippetek a kezelésére? Előre is nagyon köszönöm! Nándi

Válasz

Kedves Nándi!

Nehéz úgy diagnosztizálni, hogy nem látom a bőrtüneteket... Valószínűleg allergia, de lehet hormonális hátterű is, Én azt javasolnám, hogy a leletekkel hozzák Magyarországra bőrgyógyászatban jártas kollegához. Így talán olcsóbb lesz a kezelés. Szükség lenne az általános labor-rutinvizsgálaton kívül bőrkaparékra, hormonvizsgálatra (pajzsmirigy legalább) és egy ultrahangra is....

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »