Kutyák

Két 6 hónapos csivavám közül az egyik mindenért sír, hogyan növeljem az önbizalmát?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Cili978

Kérdés

Üdvözlöm!

Viselkedéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Két csivava szuka kutyusom van, testvérek, 6 hónaposak. Az egyik egy energikus falkavezér eleven néha durva, a másik viszont pont az ellenkezője, mindenért sír ha éhes ha szomjas ha fázik vagy csak ha kérezdkedik vagy csak ha unatkozik, állandóan jó hangosan sírdogál. Tulajdonképpen a két kutyus a két véglet. Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, főleg a sírós ha nem látja a tesót már akkor is rögtön sír.

Nem tudom mi tévő legyek, hogyan tanítsam meg, hogy legyen önbizalma, pedig nem engedem hogy a másik elnyomja de nem jutottam még semmi eredményre. Kérem, ha valami jó tanácsa vagy ötlete van? Szívesen megfogadnám csak most nagyon tanácstalan vagyok.

Válaszát előre is köszönöm

üdvözlettel

Kerekesné


Válasz

Azzal jót tesz, ha nem engedi, hogy a dinamikusabb, falkavezési hajlamú, dominánsabb kutyának nem engedi, hogy a másikat terrorizálja. Ilyen esetben azonban nagyon fontos, hogy ne a "gyengét" védje, ha nem az "erős"-nek mutassa, hogy Ön dönt, Ön még erősebb, Ön a falkavezér. Tehát mindig az "erős" kutyával szembe fordulva annak adjon jelzéseket, hogy hol a határ. Az önbizalom erősítését, az esetleges enyhe félelmi megnyilvánulásokat jól lehet kezelni Bach-virágterápiával.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »