Kutyák

A csonttól halhatott meg a kutyám?

kategória Kutyák
Jelleg Öregedés
Kérdező peti86

Kérdés

Tiszteletem.

Multkor írtam az Onok oldalara, elszokott a 16 éves kutyusom, majd meg aznap megkerult, legyengult allapotban. Afelol erdeklodtem, hogy a tunetei alapjan mi lehet vele. Persze felkerestem allatorvost is. Azota eltelt korulbelul 50 nap, es elhunyt. Itt hagyott engem, minden nap jartam hozza (kint volt a videki hazunkban, napkozben mindig volt ott vki, benn szokott a hazban aludni, este pedig kinn az oljaban). Miutan kiszokott a hazban hagytuk minden este, elso harom heten ott aludtam vele, aztan haza kellett jonnom estenkent, de o bent maradt a hazban, volt kajaja, vize. Nagymamam volt a hazdaja, de o megbetegedett es nem tudott menni hozza harom heten keresztul, es minden reggel ezert mentem kiengedni picit, es este ujra.

A heten mentem reggel hozza es amint beleptem a hazba szegeny holtan talaltam. Lehetseges, hogy a gazda hianya miatt elment, olvastam rola, hogy a kutya megerzi ha baj van es ha nem latja a gazdajat elalszik oroke. Mindig emberi kajat kapott, rizst nagyon szerette.. De utobbi napokban nyers csontot vittem neki, nyers csibecombot.. Lehetseges, h ez jatszott volna szerepet? Mert a padlon feher szinu hanyas volt, kihanyta amit evett es ugy fekudt az oldalan, hogy a seggehez kozel szeklet volt a csibeszarnnyal keveredve.. Mi tortenhetett? Fenn akadhatott vmi etel a torkan?

Egyszer csinalt hasonlot, az nyaron volt, megrandult hirtelen, feher szinut hanyott ennivaloval keverve, oldalara dolt, de aztan felkelt.. Minden nap mentem hozza, nem tudom feldolgozni, hogy meghalt.. 15 éve velem volt. Tisztelettel kerem tudna segiteni, hogy mi tortenhetett, miben ment el a kiskutyam?

Halas koszonet a turelmeert es valaszaert

http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/kutya/16-eves-kutyusom-sokkos-allapotban-van/13114/

Válasz

Tisztelt kérdező!

Pár nappal ezelőtt egy másik helyre elküldött ugyanezen levelére már válaszoltam Önnek. Miután nem tudok újdonságot mondani most sem, így megismétlem az akkori válaszomat:

Nagyon sajnálom, hogy a szeretett kutyája meghalt, de sajnos, azt kell mondjam, 15 évesen nem kell különösebb indok ahhoz, hogy egy kutya elmenjen. Azt, hogy mi volt a baja, mi okozta a halálát, így nem lehet megmondani, erre a kérdésre csak akkor lehetett volna válaszolni, ha felboncolásra került volna. A 15 éves életkor már elég soknak számít (bizonyos fajtákban, méretekben nagyon soknak), lehetett sokféle belső baja, betegsége. De ha nem volt neki semmi különös elváltozása, akkor is ennyi idő alatt elhasználódik a szervezet, megöregszik és egyszer véget ér az élet. A bánatát megértem (nekem is volt öreg kutyám, aki szintén elment), de higgye el, az emléke mindig Önnel lesz.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »