Kutyák

Mivel kezeljem a tacskóm epehólyag gyulladását?

kategória Kutyák
Kérdező Vanda

Kérdés

Egy tacskó keverék (15 kg) kutyusunknál az elmúlt pénteken epehólyag gyulladást és májgyulladást állapított meg az állatorvos. Azóta gyulladáscsökkentőt kap, és egy speciális tápot. Azóta az 5 nap alatt elfogyott a gyógyszer, nem mondom, hogy teljesen, de meggyógyult. Azt mondták, valószínűleg egy genetikai dolog, és vissza fog térni időszakonként még diéta mellett is, azt nem értem, hogy ha genetikai dolog, akkor 4,5 éve nem kellett volna már jelentkeznie. Az lenne a kérdésem, hogy ennek biztos megállapításához nem kellene laboratóriumi vizsgálat?

Most azt mondták, hogy mindig diétás élelmet kellene neki enni, amit, ha kell, meg fogok venni, de – mivel ennek az ára többszöröse az átlagos eledelekhez képest - szeretném tudni, hogy szükséges-e, és, hogy ez biztosan megoldja a problémát. Ezen kívül még azt kérdezném, milyen - akár homeopátiás, vagy alternatív szert tudna ajánlani, amivel ezt megelőzhetném, mondjuk a májködés támogatásával. Tudom, hogy vannak gyógyszerek is, ami a májműködését támogatja, de jobban szeretném, ha ez nem szintetikus gyógyszer lenne, hanem homeopátiás, vagy alternatív szer, de ha ilyen nincs, akkor a hagyományos gyógyszert is elfogadnám. Válaszát előre is köszönöm ! Tisztelettel: Kiliti Katalin

Válasz

A kutya állapotát rendszeres laborkontrollal lehet monitorizálni és csak normális májparaméterek esetén térhet vissza normál tápra. Addig a májvédő gyógyszerket is adni kell! A májvédő győgyszerek egyik legfőbb hatóanyaga egyébként növényi kivonat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »