Kutyák

Francia bulldogomnak időnként túl sok a gyomorsava. Lehet, hogy a kutyatáptól?

kategória Kutyák
Kérdező CapyDee

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/hölgy! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 2 éves francia bulldogom és időnként túl sok a gyomorsava. Nem tudom pontosan mi okozza, de attól félek nem megfelelő tápot adok neki. De főként a sok gyomorsav miatt nem tudom milyen kutyatáp fajtát vegyek neki. Illetve elég cserepes az orra néha száraz is eléggé. nem tudom, h ez normális nálukvagy sem. Remélem tud nekem segíteni. Üdvözlettel: Kapás Andrea

Válasz

Nem tudom,miből következtet arra, hogy túl sok a kutya gyomorsava. Talán gyakran hány , amikor nincs semmit tartalom a gyomrában? Ez esetben jobb lenne megvizsgáltatni állatorvossal, mert a hányásnak rengeteg oka lehet.

Ha a tápok közül prémium kategóriájút választ (ezek a drágább tápok), és életkorának, testméretének megfelelő típust etet a kutyával megfelelő mennyiségben, emellett normális állagú a kutya bélsara és jó a kondíciója,akkor nem lehet baj a táppal.Előfordulhat táplálékintolerancia, táplálék allergia természetesen a legjobb tápok esetében is. Ilyenkor viszketegség, szőrhullás, bőrelváltozások és hasmenés a vezető tünetek. Az orr szárazsága önmagában nem betegség, kísérő tünete lehet pl. lezajlott szopornyicának (nem gondolom, hogy erről lenne szó), vagy nem megfelelő könnytermelésnek stb. Ez irányban is egy állatorvosi vizsgálat segítene.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »