Kutyák

Mivel kezeljem a fehérje allergiás kutyusomat?

kategória Kutyák
Kérdező Szandra89

Kérdés

Üdvözlöm! A problémám a következő: 6 éves westie kan kutyám egész kis korától kezdve fehérje allergiás. Vannak időszakok amikor tünetmentes, de előfordul - főleg a nyári melegben - hogy előjön az allergiája. A tünetek főként a bőr viszketése, sebesedés... van, hogy annyira viszket neki, hogy rágja magát vagy kitépi a szőrt. Erre igyekszünk figyelni, és a bőrt kamillával vagy neogranormonnal bekenni. Ez segít is többnyire, de a viszketés sokági tart. körülbelül 5-5,5 éve szed Prednisolont... tünetmentesség idején szerencsére elég 3 naponta egy fél... most minden második nap egy felet kap. Az adagot nem szeretnénk nagyon emelni, de nem tudjuk mi segíthet rajta. Neki is szenvedés az állandó vakarózás, sebesedés.

Most egy ideje a szemei is váladékot termelnek, amit kamillával rendszeresen mosunk neki. Lehet ez is az allergiától? Nincs valami olyan gyógymód az ilyen típusú allergiára, ami kevésbé drasztikus mint a prednisolon adag emelése? Illetve a szemére lehet használni valamilyen szemcseppet? 6 évesen nem tudom mennyire számít idősnek, de nem szeretném ha öreg korára majd megvakulna, mert így is kijutott neki (fél évesen egy balesetben lebénult, akkor rendszeres tornával stb. sikerült lábra állni). Az allergizáló ételeket kizártuk, a gyógyszeradag emelve lett egy kicsit, de mást már nem tudunk csinálni és az orvos sem mondott semmi érdemlegeset. Segítségüket előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Gazdi! A viszketéssel járó bőrpanaszok hátterében nagyon sokféle ok húzódhat meg! - Lehet allergia. - De az is lehet, hogy a szervezet méreganyagokkal terhelt. Ilyenkor a test a bőrt szelepként használja, - toxinokat választ ki, amelyeket a májnak ill. a vesének kellene, de azok már túlterheltek.

- Táplálási hibák is állhatnak a háttérben, aminek következtében krónikus bélműködési-zavarról lehet szó, melyet a kész- és konzerv ételek túl nagy aránya okoz a táplálkozásban. Nyers kosztra való átállás már fél gyógyulást jelenthet. Tehát nagyon szerteágazóak lehetnek az okok, és akkor még az esetleges lelki háttérről nem is beszéltem. Minden ilyen és hasonló esetben ezért azt tudom csak javasolni, hogy feltétlenül szükség van egy alapos kivizsgálásra, a lehetséges okok felderítésére, az előzményeknek, az állat körülményeinek és tüneteinek a megismerésére. Ehhez azonban mindenképpen fel kell keresnie egy homeopata állatorvost, aki egy fizikális vizsgálat és egy részletes beszélgetés után tudja eldönteni, mely szerre / szerekre van kedvencének szüksége, mely(ek) az egyedileg a legmegfelelőbb(ek) a számára a gyógyuláshoz. Ha szeretné, én is szívesen segítek. Ez esetben, kérem, hívjon időpont-egyeztetés végett a következő számon: 06 (20) 928-4425. Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »