Kutyák

Kutyám alól kimegy a lába... 6 hónapos.

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező djdj

Kérdés

Jónapot kívánok kérdezni szeretnék mert a kutyámnak olyan baját vettük észre hogy a lábai jobb első és a valamalyik hátsó kicsuklik alóla főleg mikor főlkel a fekvésből akkor fél percig és néha mikor járkál akkor egy párszor! De ha elkezd járkálni ne csinálja.Tehát így orra esik,meg a hátsó része oldalra dől de nem érezheti rosszul magát merta másik kutyával játszanak szokás szerint. Meg a macskát is üldözné,meg egyszer azt vettem észre hogy a házában nyűszített és elnyaklott a lába! Ez tegnap volt ma már nem csinálja ezt de egyszer láttam hogy a hátso lába benyaklott egy kicsit de többet nem és nem tudom milehetett ez hogy lessz e vele még ilyen és hogy el is múlt -e?

A kutya 6 hónap körüli.

KÖSZÖNÖM: N RÓBERT

Válasz

A nagytestű növendék kutyákon - különösen ha azok fehérjében dús de ásványi anyagokban/kalcium és foszfor/ szegény táplálékot fogyasztanak a hirtelen növekedés és a lassú csontosodás miatt a csontok szilárdsága átmenetileg nem kellő mértékű lehet. Emiatt a hosszú csöves csontok /comb és karcsont/ átmeneti fájdalmas megbetegedése alakulhat ki amely nem szteroid gyulladásgátlók/pl Meloxycam/ néhány nap alatt meggyógyítható.Értelem szerűen a növekedés befejeződése után ez a betegség már nem fordul elő.

DE Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben esetleg nagyobb jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

Nagytestű kutyafajták helyes táplálása >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »