Kutyák

Fogkő eltávolítás

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező zsin

Kérdés

Udv

Van egy Skot terrierem, orokbe fogatam latin amerika egyik legjobb tenyesztojetol , Pedigree tapot evett egesz eleteben egy nagyon okos kiegyensulyozott eb , az apja vilagbajnok volt tavaly a fajtajaban ... Sok kutyaja kuzul nem igazan forditottak figyelmet a fogaira rengeteg fajtiszta es szep kutyaja van ...mester kutya fodraszok kozmetikusok , lenyirva a szore olloval stb ahogy az egy skoterriernek illik ...

A problemam a fogko,kellemetlen szajszag 2 eb kozul ami ra maradt Caruso nevezetut valasztottam viszont a testvere Beverly is fogkoves volt ...Javaslata hogy ki fizeti a 70%-at az altatasnak es a fog ko eltavolitasnak ez a beavatkozas Kozel 20 ezer peso itt kb 370 forint egy szamlat kellene neki vinnem es adja a penzt ... 30 %-a nem osszeg de viszont ha van mas mod esetleges fogko elmulasztasra ..jo lenne par tanacs

A kutya boven efolott van regisztralva van versenyezhet stb ... Szoval a kerdes hogy el lehet e tavolitani valamilyen modszerrel a fogkovet ? Es hogy Milyennyi idbe telhet honapok vagy hetek ? Esetleges gyogyszerek porok segithetnek e ebben ... vagy csak minimalis segitseg ? ... Onszrint altassam el vagy ki kerulheto az altatas ?

Válasz

Kedves Gazdi!

A pedigree nem a legjobb mindőségű táp, annál azért vannak sokkal jobbak.  Van kifejezetten: fajtának, kornak és egészségi állapotnak megfelelő. Neveket most nem írnék, érdeklődjön állatorvosánál.

A fogkő kialakulását meg lehet előzni, eltávolítani azonban már csak állatorvos segítségével lehet. Vegye igénybe az állatorvosi segítséget, nagyon rossz a kutyának, nem csak a szájszag a probléma, ami önt zavarja. Neki nehezebb ennie, fáj az ínye és foga is kieshet..

Bővebben >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »