Kutyák

2 éves befogadott foxink csak apukámat fogadja el falkavezérnek...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező gyorgyi.ember

Kérdés

Tavaly nyáron befogadtunk egy kidobott kétéves foxit. A probléma vele az, hogy kizárólag apámat fogadta el falkavezérnek, mindenki más alatta áll a rangsorban, amit mi mondunk, az az egyik fülén be, a másikon ki. Ha én viszem sétálni, szállok utána, mint a zászló. Ha próbálok irányt változtatni, lecövekel négyfelé álló lábakkal, vagy egyszerűen megfordul, és csak hazafelé hajlandó menni.

Ha nagy termetű kutyával találkozik, azonnal támadni akar, és a legjámborabb kutyát is sikerül egy idő után felbőszítenie. A szomszédunkban lakó roti ma már sikeresen áttörte a kerítést, addig őrjöngött ott neki. Ha apám nincs épp itthon, el sem tudjuk hívni onnan, mert ilyenkor teljesen elszáll az agya. Ha megpróbálunk közben hozzányúlni és elhozni, akkor morog és megkap. Jutalmazás nem működik nála, mert a kaja nem érdekli. Hogyan lehetne rávenni, hogy ne csak apámnak fogadjon szót?

Válasz

Ugyanazt, ugyanúgy, ugyanolyan következetességgel kell csinálniuk mint az Apukája! Nem ok nélkül fogadta el a kutya az ember/kutya közös falka egyik tagját vezérének, a többieket meg alattvalóinak. Nagyon gyökeres tartási körülmény változtatással, utólagos szocializációval, sok-sok tréningggel, közös foglalkozással lehet lassú eredményt elérni.

http://bolthely.hu/4tappancs/id/00231_Cesar_Millan__AJANDEK_CSOMAG____

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »