Kutyák

Foxi kutyusunk mindentől fél,

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező bekacsiga

Kérdés

Tisztelt Dr.Háziállat!

Kaptam választ Stefan Simantól és lenne kérdésem hozzá kutyussal kapcsolatban. Volt egy spánielünk, ami mellé hoztunk egy foxi-t. A foxi kutyus a problémás, sajnos már ilyen volt, amikor hozzánk került. 3 hónaposan hoztuk el 5 testvére mellől, ami rövid időn belül feltünt nekünk, hogy rettenetesen fél "szinte mindentől" ezt úgy tapasztaltuk, hogy ha picit erősebben szóltunk a macskára vagy a másik kutyusra bepisilt, füle farka behúzva.

Sokat szeretgettem eleinte és bepisilés elmúlt teljesen, de most már 3 éves és senkire nem lehet hangosabban vagy erélyesebben szólni, mert azonnal elszalad, elbújik. Pedig nem az ő neve hangzik el, pl . rászolók a Bankára (spániel) hogy Banka nem . Füge (foxi) beszalad a garázsba. Sose bántottuk!!!!!!

Arra gondoltuk a párommal, hogy kinővi illetve állatorvossal is beszéltünk, ő mondta h aki is nővi sok idő. Hát eddig nem változott semmi. Alapból bátor házőrző ő az első a kapunál, de a felemelt hangoktól fél, seprűtől nagyon.

Úgy gondoljuk lehet bántották őket, nem tudunk másra gondolni illetve egy üres telken voltak a ház mögött egy bodegás kennelbe a szüleivel, valószínű sokat nem törödtek velük, mi csak erre tudunk gondolni, viszont mióta nálunk van jó sora van, a spániellel szeretik egymást, sőt az egyik cica is a barátja, mert együtt nőttek fel. Lehet ez ellen tenni, kigyógyulhat ebből

Válasz

Kedves Tünde!

Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.hu honlapon keresztül elérhető "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő e-oktatást. - Jaaaahhhh a tenyésztők, ha annak lehet nevezni akiktől elhozták ….. !!!! (tisztelet a kivételnek !) - Sokkal korábban kellett volna szakemberhez fordulni ! - A leírtak alapján a félelmi tünetek és reakciók eléggé összetettek, egy helyszíni megfigyelés, adatfelvétel és a tartási körülmények ellenőrzését követően lehet érdemben tanácsokat adni, tréning lehetőségeket megbeszélni. (Kb. 4-6 tréningóra szükséges és kb. 6 hónap után jelentkeznek az első érdemleges változások.) - Bach-virágterápiával lehet enyhíteni a tüneteket, de ezzel nem lehet teljeskörű változást elérni.
(http://bolthely.hu/4tappancs/lista/47b7299ecd481_BACH-VIRAGSZER )

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »