Kutyák

A Diprophos nevű injekció mennyi idő után ürül ki a kutya szervezetéből és ezzel együtt ezek a tünetek mikor fognak enyhülni?

kategória Kutyák

Kérdés

Jó Napot Kívánok!

A héten (02.20.-án) a kutyának a gerincét meg kellett operálni, egy kis csontdarab letört az egyik csigolyájáról. (francia bulldog) A műtétje előtt 5 nappal először elvittük másik klinikára, ahol elsőre sérvre gyanakodtak, itt nem volt mód pontos kivizsgálásra, ezért szteroid injekciót kapott.

Korábban teljesen egészséges volt a kutyám, soha nem részesült semmilyen gyógyszeres kezelésben. Itt Diprophos nevű szteroidot kapott (1ml) és azt mondták ezt 2 nap múlva meg kell ismételni. Mi itt,ahol lakunk be is adattuk, de a második szuri után eléggé intenzíven jelentkeztek az injekció mellékhatásai. (rengeteget pisil, iszik, eszik és a széklete is sokkal gyakoribb, akár napi 8-11 alkalom)

A műtétet Pesten végezték, ezt a pisilős-ivós dolgot jeleztük, csináltak labort, de azt mondták a májának nincs baja. A műtét jól sikerült, a saját lábán jött ki a kórházból, jelenleg antibiotikumot és Rymadilt kap, emellett EPATO tablettát is szed 1 hete. Viszont ez az abnormális vizeletürítés a szteroid utolsó beadása óta sem szűnik (1 hete volt),rengeteget iszik, majd pisil, az étvágya is picit nagyobb, kicsit nyugtalan is a kutyám olykor, de egyébként éber, szaladgál a lakásban, ugat stb.

Két kutyám van, 2 éve a másiknak is operálták a gerincét, ő lebénult, de nála nem voltak ilyen durva mellékhatásai a szteroidnak,1-2 napig tartott csak. (bár nála nem tudjuk pontosan milyet kapott)

A kérdésem az lenne, hogy ez Diprophos nevű injekció mennyi idő után ürül ki a kutya szervezetéből és ezzel együtt ezek a tünetek mikor fognak enyhülni? Mi kérdeztük az orvost, azt mondta ezek a tünetek normálisak, de én aggódom és 1 hét után már túlzónak találom,hogy a kutya mást sem csinál,mint egész nap csak iszik és pisil. Valóban kell akár 2-3 hét mire kiürül belőle?

Kell-e esetleg időközben vérvizsgálatot csináltatnunk?

Köszönöm válaszukat, üdvözlettel Adamovitsné Marika

Válasz

Szteroid és szteroid között nagy különbségek vannak. Nem mindegy, hogy gyorsan kiürülő készítményt kapott, vagy olyat, aminek a hatása is tartósabb. A Diprophos ez utóbbi csoportba tartozik. Hosszú hetek is eltelhetnek, amire kiürül a szervezetéből, úgyhogy türelem!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »