Kutyák

Mivel magyarázható ez a furcsa magatartás a kutyámnál?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Piski

Kérdés

Helló. A tanácsaikat megfogadva végre-valahára sikerült leszoktatnom a kutyust a hempergésről (csak nehogy elkiabáljam magam). Közben felmerült bennem egy újabb kérdés. A konyhában van a kutya vizes és kajás tálkája. Amikor száraz eledel kerül a tálba, nem sok jelentőséget tulajdonít neki, álatlában akkor nyugszik bele és kezdi el megenni, ha rájön, hogy nincs más. (többnyire házi kosztot eszik, szárazat csak ha nagyon éhes).

És akkor most következik a fura dolog, amit én felfogni nem tudok, mert nem értek az etológiához: Megfog egy darab száraz eledelt, beveszi a szájába, behozza a szoba közepére és ott rágja meg. Aztán elmegy a konyhába a következőért:)) Na most, próbáltuk már azt a variációt is, hogy kint ülünk a konyhában, mert ugye arra gondoltunk, hogy nem szeret egyedül enni. De ha mindenki a konyhában volt, akkor is bevitte a nagyszobába a szárazat. Általában egy vagy két radabot. A harmadikra nem túl gyakran kerül sor. Néha az az érzésem, hogy kedvetlen vagy lusta. Ön mit gondol?

Válasz

A házi kosztot mindig keverje össze egy adag száraz táppal, néhány percig hagyja állni, hogy a száraz táp megába szívja a másik szagát és nedveségét. Mindig a száraz táp legyen a nagyobb mennyiség. Amikor kezsedi a tálból az ételt, azonnal vegye el a tálat és tegye el, - fél óra múlva kínálja föl ismét. Vagy, … szüntesse meg - legalább átmeneti időre - a házi kosztal való táplálást.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »