Kutyák

Fél éves Havanese kiskutyám nagyon rossz evő. Mit adjak neki?

kategória Kutyák
Kérdező Sibeatz

Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Van egy fél éves Havanese kiskutyám. A kedve jó, inni iszik, szóval igazán semmi baja nincs azon kívül, hogy nagyon rossz evő! Rengeteg ételt megpróbáltunk már nála, nedves táp, konzerv, minden amit csak el lehet képzelni.....Van amit kihány, bár az mostanság nem gyakori, ám ami aggasztóbb számára az az, hogy nem akar enni!! A kutyusnak még napi 3x adunk enni, de csak beleszagol az ételbe, és kb. ennyi! Kezd zavaró lenni, és elég nagy hétköznapi problémává nőtte ki magát, hisz még nem lehet mondani rá, hogy sovány, de ha így folytatja az lesz! Az a baj, hogy az egyetlen étel amit jelenleg hajlandó megenni, az a virsli és a kenyér.....csak az a gond hogy ebbe a tápanyag az 0. Minden nap megetetek vele egy multivitamin tablettát! Azon kívül mivel tudnám még orvosolni a problémát?

(A mellékelt képen a kutyus látható:)

Üdvözlettel: Lilla

Válasz

Kedves Lilla!

Kutyusa, ha biztosan nem beteg - ugyanis a betegség egyik jele az étvágytalanság - akkor lehet, hogy csak egyszerűen válogatós. Ezen kívül az étvágytalanságot még számtalan ok kiválthatja: pl. fájdalom, láz, belsőszervi betegség, stb., de oka lehet akár egy háttérben meghúzódó fejlődési rendellenesség is.

Ezt otthon nem lehet kideríteni, ezért javaslom, vigye el a kezelő állatorvosához, ahol egy alapos kivizsgálás után ki fog derülni, hogy kedvence étvágytalanságát milyen egészségügyi probléma okozza, illetve az is, ha ilyen nincs, és pusztán nevelés, szoktatás kérdése, hogy hogyan eszik a kutya.

Minden jót kívánok: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »