Kutyák

Havanese kutyám nem teljesen fehér színű

kategória Kutyák
Kérdező Esztii02

Kérdés

Üdv.

Van egy Bichon Havanese kiskutyám, 1 éves lesz decemberben. Az lenne a gond, hogy a szőrzete a lábán, a nyaka alatt és a hátsó combja közt csupa rózsaszín.

Ez mitől lehet?

Válasz

Kedves Gazdi!

A havanese szőrzete:

A gyapjas aljszőrzet kevéssé fejlett, gyakran hiányzik. A fedőszőrzet nagyon hosszú /12 - 18 cm a kifejlett kutyáknál/ selymes, fényes vagy hullámos tincseket képez. Mindenféle igazítás a szőrön tilos, sem a szőrhosszak leegyenesítése ollóval, sem bármiféle trimmelés nem megengedett. Kivétel a mancsokon a tisztántartás miatt, a homlokon a szemek fölött, de csak annyira, hogy a szemeket ne takarja, valamint az arcorr szőrzetét egészen enyhén. Egyébként meg kell hagyni a természetes hosszát.
Szín: Két színvariáció létezik.
1. ritkán tiszta fehér. Fakószínek különböző tónusokkal a világos fakószíntől a havannaszínig. Dohányszín, vörösesbarna a megengedett színekkel foltozott. Kevés fekete árnyalat megengedett.
2. a megengedett színek és foltok fehér, világos fakótól egészen a havannaszínig fekete foltokkal. Fekete szőrzet.

A szőrápolásra nagy gondot kell fordítani, amennyiben hosszú szőrben szeretnénk tartani, de egy ügyesen eltalált rövid fazon is bájos külsőt kölcsönözhet a kutyának, azonban ha kiállítási terveink vannak, semmiképpen se vágjuk le a szőrét. Egy rendszeresen ápolt, tisztán tartott havanese kutyus rendkívüli látványt nyújt, melyre környezetünk is odafigyel.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »