Kutyák

Szerintem a kutyám hiperaktív....

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Lizuka

Kérdés

Jó napot!

Szerintem a kutyám hiperaktív. És ez még nem is volna gond mert kertes házban lakunk és van elég helye rohangálni. Engem csak az aggaszt,hogy borzasztóan sovány. Van még mellette 3 másik kutyusunk is és náluk nincs ilyen probléma. Ugyan annyit kap enni mint a többiek de egyszerűen szerintem lerohangálja.Angol cocker spániel kutyusokról van szó.Szóval abban szeretnék segítséget kérni,hogy esetleg nincs neki valami gyógyszer amitől kicsit megnyugodna és szedne magára jó pár kilót?! Nem szeretném, hogy azt gondolják,hogy nem gondozom rendesen.És szerintem ez a kutyusnak sem jó.Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel Vili aggódó gazdija

Válasz

Kedves Vili Aggódó Gazdája!

Vili "hiperaktivitásának" több oka is lehet. Mindenek előtt érdemes lenne egy laborvizsgálatot végeztetni, különös tekintettel a pajzsmirigy hormon szintjére(!), ugyanis, ha ez a mirigy túlműködik, okozhat ilyen tüneteket: túlságosan élénkké (hiperaktívvá) válhat a kutya, és hiába eszik rendesen, mégsem hízik, sőt fogyhat is. Ha megvan a laborlelet, és kiderült, hogy túlműködik a pajzsmirigye, akkor még mindig van lehetőség a felborult hormonműködést is szelíd módszerekkel helyrebillenteni. Ha az derül ki, hogy a pajzsmirigynek semmi baja, akkor pedig egy ún. alkati kezelésre lesz szükség, ami egy összetett feladat, és mindenképpen egyedi kezelést igényel. Ilyenkor igen sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessen kis kedvence. Ehhez egy személyes találkozásra van szükség a homeopata állatorvossal. Egy ilyen találkozás alkalmával a fizikális vizsgálat mellett egy részletes beszélgetésre is sor kerül, hogy az állatorvos megismerje a kutyus pontos tüneteit, az előzményeket, a körülményeket, hogy mi javít, mi ront az állapotán, és a pszichés – lelki beállítottságát is.

Ezen információk segítségével fogja tudni kedvence számára egyedileg összeállítani a legmegfelelőbb komplex kezelést a mielőbbi gyógyulása érdekében. Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »