Kutyák

Hogyan szoktassam kutyapelenkáról szobatisztaságra a kiskutyámat?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Manocska1981

Kérdés

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, hátha szembesült már valaki hasonló "problémával"...

Van egy három hónapos angol cocker spániel kiskutyám. 8 hetesen hoztuk el és szinte egyből rászokott a pelenkára. Nagyon okos kiskutya, látszik rajta, hogy nagyon szeretne megfelelni minden óhajunknak. 1 hete megkapta az utolsó előtti oltását is, így most már mehetünk vele a szabadba. Élvezi is nagyon.....mi is, azzal a kivétellel, hogy az istennek sem akarja lent elvégezni a dolgát. Bármennyit vagyunk is lent vele, becsületesen tarja, amíg haza nem érünk, és akkor iszkol a pelenkára. Ez már 1 hete így megy.... Már levittem egy pisis pelenkát és eldugtam egy bokor aljában, hogy ott érezze a szagot, de rá sem hederít.... Történt már valakivel hasonló? Esetleg hasznos tanácsok?

Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Agzdi!

3 hónapos kiskutya még nem érett arra, hogy leszoktassa a kutyapelenkáról, még kb. 2 hónapra van szükség, hogy menjen a szobatisztaság, legyen türlemes, 5 hónaposan már tudni fogja, hogy nem kell hazavinni és otthon üriteni :)

Sajnos mostanában lett divat a kutyapelenka, pedig ez csak macerásá teszi a dolgot:
A pelenkára szoktatás, majd pelenkáról leszoktatás néha a tartási körülmények, vagy a kutya fajtája miatt indokolt, - de mindenképpen macerássá teszi a végső szobatisztaság elérését. A megszidás kevésbé hatékony. Inkább figyelni kellene és már a ráutaló magatartási jelekre, az ürítést közvetlenül megelőző testbeszédjelekre kellene reagálni. Lespriccolni, tapsolni, dobbantani, zörgő tárgyat mellé dobni.

De ha küld egy e-mailt  Stefan Simannak (info@4tappancs.hu) elküld Önnek egy részletes írást a szobatisztasággal kapcsolatban.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »