Kutyák

Huskyt lehet tartani gyerekek mellett? Milyen kutya valójában a husky?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező fodiviki

Kérdés

Helló!

2 gyerekes anyuka vagyok és tervezzük, hogy kiköltözünk családi házba a panelből. Mindenképp szeretnénk kutyát, ami nekem leginkább a szivemben van az a husky. Viszont a gyerekeim miatt nem tudom, hogy ez a jó választás-e, mert mindenfélét hallottam huskys gazdiktól. Ha egy kölyköt fogadunk örökbe és együtt nől a gyerekekkel (és megfelelően van tanitva gondozva) akkor is előfordulhat,hogy megtámadja őket? A kissebbik lányom 2,5 éves a nagy lány 4.Jövőre költöznénk addigra ők is nagyobbak lesznek,és szeretnénk megfelelően felkészülni egy új családtagra.Valaki azt mondja a husky jó családi kuty,de az ellenkezőjét is hallottam.Mi akkor az igazság? Várom válaszukat! Viki

Válasz

Kedves Viki!

Kérédésre Kovácsné Szalay Mária husky tenyésztő válaszolt:

A husky családszerető fajta, hiszen falkakutyák, de ebből adódóan erős a rangsor érzetük, így a gyerekek mindig a rangsor aljára kerülnek.

Nekem volt olyan huskym, amelyik nem kedvelte a gyerekeket, volt amelyik közömbös volt, és 2 olyan husky is volt, illetve a mostani huskym kifejezetten szereti a gyerekeket.
A  huskyk alaptermészete kedves, elfogadó.

Véleményem szerint sok múlik a nevelésen, feltétlen iskoláztatni kell, és ha lehet a gyerekeket is be kell vonni.
A husky nagyon értelmes fajta, de elég makacs, és önálló, kizárólag  udvarba nem javasolnám tartani igényli a szoros kapcsolatot a családdal.

Ha nem érzi a családot falkának, akkor szökős lehet. Házőrzésre nem alkalmasak. Ha a cél jó házikedvenc, és házőrző is legyen, akkor nem a husky a jó választás, pl a pireneusi hegyikutya jó házőrző, és nagyon kedves a gyerekekhez. Ha bővebb információt szeretnének, nyugodtan keressenek meg.

http://www.haziallat.hu/szaknevsor/tenyesztok/szalay-kovacsne/35/

Pireneusi hegyikutya:

bild0515
bild0530
p10207101



Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »