Kutyák

16 éves kutyám egyre gyakrabban nyöszörög....

kategória Kutyák
Jelleg Öregedés
Kérdező Lunazur

Kérdés

Tisztelt Dr. Haziallat!

A kutyusommal kapcsolatban szeretnek irni, 16 eves kis termetu kan kutya (nem fajkutya). Az utobbi idoben egyre gyaktabban nyoszorog, mintha sirna ejjelenkent es neha joval ritkabban es rovidebb ideig nappal is. Emelett nagyon megromlott a latasa, kozelrol sem veszi eszre az elotte levo targyakat csak nagyon nehezen. Ma reggel ugy lattam mintah szedulne, remegnek a labai, sot az egesz teste es nagyon nehezen allt fel mintha nem tudna hol van. Kis segiteseggel es biztatassal felallt es setalt, majd evett joizuen es ivott vizet. Utana ujra csak allt szegeny es nyoszorgott. Sajnos szegeny egyaltalan nem hall mar, igy nyugtatni sem tudom csak ha simogatom de azt hiszem az sem segit, talan fajdalmai vannak (csontok, izuletek). Utoljara par honapja latta a haziorvosa, ezek a tunetek akkor nem voltak ennyire feltunoek o csak az oregkorra gyanakszik. Neha nehezen szuszog mintha kapkodna a leveloert vagy fulladozna. Annyira szeretnek segiteni rajta, kerem ha van valami tanacsa irja meg. Elore is nagyon koszonom.

Válasz

Csak egy komplett állatorvosi kivizsgálást tudok javasolni ami felderíti a belső szervek működését/vérvizsgálat/ az izületek állapotát/rtg/ a belső szervek és a szív morfológiáját/ultrahang/.

A pontos diagnózis birtokában az elváltozások egy része gyógyítható vagy kezelhető/izületi fájdalmak,keringési rendellenesség/

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »