Kutyák

Informálódni szeretnék kutyák védőoltásaival kapcsolatban. Minden évben problémát okoz a kötelező oltás beadása, ugyanis allergiás reakciót vált ki.

kategória Kutyák
Kérdező Tami0806

Kérdés

Kedves Olvasó! Informálódni szeretnék kutyák védőoltásaival kapcsolatban. Őzpincs kiskutyám idén négy esztendős. Minden évben problémát okoz a kötelező oltás beadása, ugyanis allergiás reakciót vált ki. Próbáltuk az összes gyártó vakcináját, próbáltuk egyszerre beadni az ellenoltást is a kötelezővel, próbáltuk szétszedni veszettség ellenit és kutyabetegséget, mindhiába. Lehetséges, hogy minden erőfeszìtés ellenére kiskedvencem eldagadhat? Nem létezik valami megoldás amit még megpróbálhatnánk? Válaszokat előre is köszönöm.

Válasz

Ritkán, de előfordul, hogy a kutyus/cicus allergiás a vakcina/vakcinák többségére, pontosabban annak egy komponensére. Ilyenkor - mint azt ahogy Önök is tették - keresni kell egy hasonló készítményt, más gyártótól. Ha mindegyik oltásra allergiás reakció alakul ki (ami nagyonnagyon ritka), akkor sajnos nincs mit tenni, az állat nem vakcinázható...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »