Kutyák

Kan kutyánkat ivartalaníttattuk, jól van, de mintha nem inna eleget...

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Nikuc

Kérdés

Tisztelt Doktorúr!

Kb. két éves befogadott kinti kan kutyánkat 4 napja ivartalaníttattuk. Gázos altatásban műtötték (monitorozták, stb). 3 óra múlva mentünk érte, már teljesen jó kedvű volt, és éber. A sebe szépen gyógyul, nem piszkálja. Ugat, szaladgál, ma már néha ugrál is, de azért még többet fekszik, mint szokott. Vizelete, széklete van. Étvágya hullámzó (de ez valószínűleg csak azért van, mert rájött, hogy ha nem eszik meg valamit, akkor a kedvenceit kapja, azt egyből befalja).

Az egyetlen probléma, ami miatt aggódom, hogy szerintem nem iszik eleget. Visszagondolva ez már a műtét előtt elkezdődött, amikor lehűlt az idő. 18-20 kg-s kutya, nyáron kb 1 litert ivott (forró napokon többet is), most talán 2 dl-t sem iszik. Nekem úgy tűnik, hogy szinte nem fogy a vizestányérjából semmi. Általában száraztápot kap fele arányban konzervvel keverve. Hogyan lehetne rávenni, hogy többet igyon? Próbáltam fecskendővel, elétettem a tálat, de elszalad. Esetleg próbálkozzunk folyadékban gazdag étellel? (pl. húsleves) Segítségét előre is köszönöm!

Válasz

Nekem az a véleményem, hogy amennyiben egyéb tekintetben probléma mentesnek látja a kutyát, akkor ezzel a "mennyit iszik?" kérdéssel ne foglalkozzon. Ha van előtte víz, majd iszik belőle, amennyi jól esik neki. Már nincs meleg, nem kell a lihegéssel párologtatnia, így a folyadék veszteség is kicsi, bizonyára jobban gazdálkodik a szervezete a kevesebb vízzel is.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »