Kutyák

Két éves ivartalanított golden retriever szuka kutyánk vérzik. Miért?

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Eszter88

Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy szuka golden retriever kutyánk, aki most február végén lesz kétéves. Tavaly februárban ivartalanítva lett, a műtét rendben ment, kivették a petefészkét. Utána talán két-három héttel azonban vérzett kissé, ami az állatorvosunk számára is meglepő volt, azt mondta, ha nem múlik el egy héten belül, vigyük el hozzá, de végülis elállt a vérzés. Azóta nem történt ilyen, nem tüzelt a kutyus, ám most újból észrevettük, hogy vérzik.

Bevittük az orvoshoz, de valójában ő sem érti a helyzetet, hiszen nem tüzelhet, és megállapította, hogy szerencsére nem is mérgezés, ugyanis először ez is felmerült benne. A szomszédban van egy 9 hónapos kan vizsla, akinek többször is sikerült átszöknie, az orvosunk azt mondta, lehetséges, hogy ez a kutya váltotta ki belőle, hogy most valahogy mégis tüzel, de valójában ő is meglepetten áll a dolog előtt. Nem tudom, Ön tud-e más választ is mondani, de gondoltam rákérdezek. Lehetséges lenne, hogy mégis tüzel a kutyus? Ha igen, netán szükség van még egy műtétre, vagy valamilyen injekcióra, egyéb beavatkozásra? Előre köszönöm a választ, segítséget! Tisztelettel, H. Eszter

Válasz

Az ivartalanítások esetén nagy ritkán előfordul, hogy véletlenül bent marad pár sejt (véletlenül odakenődik valahová a hasüregben) amelyek később "életre kelnek" és ugyanúgy hormont termelnek, mint korábban a petefészkek. Ez okozhat tüzelési tüneteket. Ezen segíteni legtöbbször csak újraoperálással lehet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »