Kutyák

kan kutyánk minden férfit megugat

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Borgka

Kérdés

Tisztel Dr. Háziállat!

2 éves kan német spiccünk van és van egy nagyon zavaró viselkedése, akárki bejön a házba (főleg férfiakat) megugat és támad. Olyanokat is akiket kiskutya óta ismer és ez egyre rosszabb. Mikor kicsi volt volt sosem játszottunk vele erőszakosan, nem érte semmilyen olyan inger ami erőszakossá tehette volna. Elég energikus, hetente többször visszük futni, de még így is. Az udvar is elég nagy neki. Kérem ajánljon valami megoldást erre a problémánkra, mert már nem tudjuk úgy beengedni a lakásba, ha vendégek vannak nálunk. Néha apróbb zajokra is felugrik és ugat (pl, egy másik szobában leesik valami az asztalról). Ivartalanítás megoldás lenne?

Előre is köszönöm a választ! Borgka

Válasz

A kutya lehetséges, hogy félelmi agressziót mutat! Tehát félelemből „támad” / ugat!
Ez a kutya bizonytalanságából fakad. Igazából célszerű lenne taktikát váltanod, teljesen máshogy kellene viselkedned!

Tisztában kell lennie a kutyádnak azzal is, hogy Te döntöd el – mint falkavezér –, hogy mikor kell támadni / menekülni / megijedni stb., illetve tisztában kell lennie azzal, hogy minden helyzetben Nálad kell menedéket keresnie!!!

Hogyan legyek falkavezér? c. cikksorozatunkat ajánlom >>

Hogyan kezeljük az agresszív állatot? - Az agresszivitás formái >>

Pánikbeteg, szorongó kutya >>

Ami célszerű, ivartalanítani a kutyust, helyreállítani a rangsort a családban (falkavezér cikk), ha nem tudják, hogyan kell egy kutyát helyesen nevelni,  el lehet menni kutyasuliba, ha erre nincs idejük, választhatják az e-oktatást: www.4tappancs.hu (http://www.4tappancs.hu/4_2_2.html)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »