Kutyák

5 éves a kaukázusi juhászkutyánknál minden évben előfordul tavasszal, hogy kikaparja a farktövét.

kategória Kutyák
Kérdező Asztor

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat! Idén lesz 5 éves a kaukázusi juhászkutyánk. Minden évben előfordul nála tavasszal, hogy kikaparja a farktövét. Kezdetben engedte lekezelni, de most már sajnos csak nehezen jutunk oda a sebhez. Természetesen az oltásokat megkapja, van bolhanyakörve illetve cseppeket is kap minden évben az élősködők ellen. Sajnos jelenleg a farktövén és a hasán is kikaparta a bőrét. Anno az állatorvosunktól rendeltünk egy kábító zselét, ami segítségével én mindig kifésültem a szőrét és lekezeltem a sebeket. Ezzel sajnos csak azt értük el, hogy bizalmatlan lett. Nagyon barátságos és kedves, lehet ölelgetni, fésülgetni és puszilgatni, de ha a sebhez akarnék nyúlni vagy csak megnézni elszalad. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnánk visszaszerezni a bizalmát? Illetve hogy a vakarózás oka élősködő lehet? Ebben az esetben tudna ajánlani valamilyen szert ami hatásos lehet? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Egy aggódó gazdi

Válasz

A faroktőnél kialakuló bőrgyulladások gyakori oka lehet parazitás fertőzöttség - bolha - de ez szemmel látható. Persze nem innen a távolból. Gyakori ok a bűzmirigy tartalmának besűrűsödése pangása és a mirigy gyulladása.

Először meg kell vizsgálni a kutyát, megállapítani a bántalom okát és csak ezután lehet hatékonyan megszüntetni. Az aggódás nem elégséges.

Bűzmirigy - mit kell tudni róla?

A végbélmirigy megbetegedései

Hogyan szabaduljunk meg a bolháktól?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »