Kutyák

Kennel köhögésre milyen homeopátiás szert javasol?

kategória Kutyák
Kérdező Bogi_87469

Kérdés

Tisztelt Szakértők!

Van 3 mopsz kutyusom, egy 5 éves szuka, 11 hónapos szuka és egy 9 hetes kan. Már három hete járok velük orvoshoz, mert a pici 11hetes kan alomból hozzám kerülve szörcsögő hangot hallatott illetve savós orrfolyása volt, diag: kennel köhögés.

kapott antibiotikumot inj+otthoni 5napos kúrát, amitől a 4 nap javult de újból felerősödött. Visszavittem azt mondta a doki hogy ez már csak vírus és ez ellen csak az immunrendszer tud reagálni. Felső légúti zörej és savós orrváladék.

A két idősebb kutyusom is taknyos savós váladék illetve szemváladékozás az 5évesnél és mindkettőnél felső légúti zörej és megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó és mandulagyulladás. Ők is kaptam antibiotikum injekciót és 5napi kúrát nehogy szövődményes legyen.

A 11hónapos szuka hányni is szokott(torok fájás miatt) A doki azt mondta, hogy vírus idő és meggyógyul. Terápiának kapnak kamillateát, Acc-ét és napi 2x inhalációt (diapulmon ),és immunerősítőt (immunovet). A kicsinek már 2hete csúszik a kötelező oltása a betegség miatt. Már kezdek türelmetlen lenni.

Mivel támogathatnám még őket a betegség vírus legyőzésében? Gondoltam, hogy homeopátiát alkalmaznék náluk. De nem vagyok, benne jártas. Milyen szert ajánlanának? Válaszukat nagyon köszönöm!

Válasz

Kedves Gazdi!

Kétféle homeopátiás készítményt javaslok: HOMEOGENE és CORYZALIA tabl., melyek a legtöbb patikában kaphatók, - a következő adagolásban:

Minden nap frissen oldjon fel mindkét tablettából külön-külön 1/2 - 1/2 dl vízben egy-egy tablettát, és ezen oldatokból mindegyik kutyusnak adjon a szájába műanyag kiskanállal vagy fecskendővel napi 3x 1-2ml-nyit felváltva mindkét oldatból, - a tünetek javulásáig.

Mielőbbi jobbulást kívánok kedvenceinek: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »