Kutyák

Másfél hete került hozzám egy most már 14 hetes yorki kölyök ideiglenesen családi okok miatt... gondot okozhat-e a betegsége 2 gyermekemnek?

kategória Kutyák
Kérdező Zozi018

Kérdés

Üdvözlöm! Másfél hete került hozzám egy most már 14hetes yorki kölyök ideiglenesen családi okok miatt.Megtartanám,de tisztán szeretnék látni a betegségéről mivel van 2gyermekem. 4oltása megvan,féreghajtót rendszeresen kapott,bár az oltasi könyve elveszett,így papíron vannak meg az oltások... Kaptam a kutyához Mycosyst 50mg-os embereknek való gyógyszert gombára.Minden este 1/4-t kell neki adni,és fürdetni 3naponta.A feje tetején,picit a mellkasán és lábain kopasz,kopaszodó fehér lerakódásos a bőre.Nem igazán múlik,bár mintha 1-2helyen kezdene visszanőni a szőre.Aggódom érte,a tanácsát szeretném kérni mielőtt állatorvoshoz vinném.

Válasz

Mivel nem tudom, hogy állatorvos látta-e a kutyát, vagy a tenyésztő,vagy előző tulajdonos maga kezdte-e őt kezelni, mióta kezelik, volt-e bőrkaparék vizsgálat, kitenyészett-e bőrgomba, azt javaslom, feltétlen mutassa meg állatorvosnak és kérjen ez irányú vizsgálatot. Nem lenne jó feleslegesen gomba ellenes készítménnyel etetni egy kölyökkutyát. A Microsporon canis nevű gomba emberre is átterjedhet. Jó lenne tudni, vaojn erről van-e szó egyáltalán?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »