Kutyák

3,5 hónapos kutya hasmenéses...

kategória Kutyák
Kérdező renate

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy van egy 3,5 hónapos ónémetjuhász kutyusunk és 1 hónapja van nálunk és azóta hígabb állagú széklete van. Tenyésztőtől hoztuk el és az általa adott táppal Susa-val etettük. Az új környezet végett elfogadható volt a hasmenés, majd idő folyamán konzultáltunk a tenyésztővel és az ő általa javasolt gyógyszerekkel (széntabletta, paszta, gyógytea, csirke-rizs kombináció és egyéb gyógyszerek) mellett sem tapasztaltunk javulást. Múlt héten elvittük állatorvoshoz ahol kapott antibiotikumot és féreghajtó injekciót, de ettől csak az étvágya lett jobb a széklete nem.

Fejlődni fejlődik illetve hízik is bár nemtudom hogy ennyi idősen ilyen fajtának hány kg-nak kell lenni a mienk 14 kg. Viselkedése teljesen egészséges kiskutyát vázol (játszik sokat, éber, kíváncsi, rosszcsont, van étvágya). Írták interneten hogy kölyökkutyák gyakrabban esznek tehát gyakrabban ürítenek, nemtudom hogy az eleség mennyi ideig kell hogy benn maradjon és ne menjen végig a szervezetén.

Mostanában gyakrabban ürített kis adagban lehet e köze a stesszhez mivel ilyenkor kell hozzászoktatni, hogy minél több inger érje. Attól tartok hogy ez hosszútávon egészségügyi problémákhoz fog vezetni.

Ja igen tápot is váltottunk fele-fele arányban de semmi. Az antibiotikumba bíztam de fogalmam sincs hogy mi lehet a baj. Remélem Önnek van számomra valamilyen tanácsa.

Köszönöm Üdvözlettel: Renáta

Válasz

Kedves Renáta!

Ha a táplálékváltoztatásra és diétára sem javult, akkor egy részletesebb bélsárvizsgálatot javasolnék (Giardia, tripszinemésztés, bakterológia, parazitológia) és egy vérvizsgálatot (általános rutin + hasnyálmirigyspec.enzimek). Ha ezek mind negatívak, akkor nagy bizonyossággal állítani lehet, hogy táplálék okozza, és nincs semmilyen "komolyabb" belgyógyászati probléma a háttérben.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »