Kutyák

Kiskutya hasmenés

kategória Kutyák
Kérdező Szandi0910

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 10 hetes erdélyi kopó kiskutyámnak amióta hozzánk került folyamatosan hasmenése van. Először gyanakodtam a tápváltásra, új hely, stressz stb. Amikor hozzánk került Bento Kronen tápot adtam neki. Próbálkoztam rizzsel is, az állatorvosunk pedig protexin probiotikumot adott. Ezek sem használtak. Visszavittem a kiskutyát az orvoshoz, aki gyulladáscsökkentő injekciót adott, Stomorgyl 10 tablettát írt fel, valamint gyógytápot és multivitamin-probiotikum port.

Az lenne a kérdésem, hogy meddig eheti a 10 hetes kiskutya ezt a gyógytápot (Hill's i/d)? A kutya kb 7 kg. Továbbá ebből a Stomorgyl 10 tablettából napi kétszer felet 6 napig kell szednie. A doktornőnk azt mondta hogy kb 5 napig egye csak ezt a tápot. Meg kellett vennem a 2 kg-os tápot, mert csak ilyen kiszerelésben lehetett éppen kapni, és nem volt éppen olcsó, de ha csak 5 napig eheti meg akkor dobhatom ki a maradékot? Vagy megeheti ezt a zacskó tápot? Nem lesz tőle baja? És ebből a tablettából nem sok neki a napi 1 tabletta? Szükséges 6 napig szednie? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Tisztelettel: D. Alexandra

Válasz

A gyógytápot nyugodtan megeheti, ha a hasmenés megszűnik akkor össze lehet keverni a normál táppal. A normál táp arányát fokozatosan kell emelni. A tablettákat az előírt adagban és ideig kell szedni / nem lesz tőle semmi baja a kutyának.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »