Kutyák

Kiskutya nem eszik...

kategória Kutyák
Kérdező Susie94

Kérdés

2 napja hoztam haza 2 éves staff-pit keverék kutyámat és semmit nem hajlandó enni. Régi helyén egy mások kutyussal volt együtt, nem volt gond, azóta van így, hoz hazahoztam. Lehet valamit tenni? Az új hely miatt ilyen?

Válasz

1 nap nem szokott gond lenni, de a 2. napnál már aggódnék és rohannék az állatorvohoz!

Milyen hibákat követ el egy kezdő kutyatulajdonos?

Amennyiben az új otthonba kerüléskor nem eszik azonnal a kiskutya, ne ijedjünk meg, ha jókedvűen játszik, iszik és nem lázas, gyakran előforduló probléma ez. Az alomtestvérek hiánya, a környezetváltozás kis hasmenést is tud okozni és étvágytalanságot. Amennyiben azonban ilyenkor ijedtségében kis csirkehússal, konzervvel, stb. kínálja a megszokott táp helyett, gyakran többet árt, mintha vár egy napot, míg a kölyök megszokja az új környezetet. Ha másnap, vagy azt követően sem akarja megenni a szárazeledelt, úgy ezt azonnal jelezze a tenyésztőnek, aki tanácsot ad, illetve forduljon állatorvoshoz!
A kölyökkutyának csak vizet adjon inni (aki megteheti, válassza a palackozott szénsavmentes vizet, mivel területenként eltérő klór és vastartalma van a csapviznek, ami hasmenést okozhat), nem kell tejet innia, de ha mégis szeretnénk adni neki, úgy kizárólag laktóz mentes, kifejezetten kutyáknak készült tejporból állítsa elő azt!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »