Kutyák

Hogyan gyógyítsam a sovány kóbor kutyát?

kategória Kutyák
Kérdező tzak

Kérdés

tisztelt dr ur. gorogorszagban elek sajnos egy nagyon elmaradt teruleten. ami azt is jelenti, hogy csak 200km-re van tolem allatorvos. a problemam egy gazdatlan kutya, itt szuletett a telkunkon kivul 7-8 evvel ezelott. en etettem eddig, most nyaranta vannak szomszedaim es szoltak hogy most majd ok etetik, de sajnos nem etettek rendszeressen ,mint kiderult es azt vettem eszre, hogy a kutya minden nap megy a szemeteshez kukazni, itt a nyaron nagyon sok a szabad kempingezo, nagyon sok a szemet es a szabadban vegzik a dolgukat el . 1000-2000 fo.

a kutya itt maszkal koztuk a nyaron nincs semmi ellen beoltva. most 3-4 honapja nagyon sovany es 1 honapja beteg nagyon. etetem minden nap de nem hizik. a fenek reszen a csontnal mar kivan sebesedve. folyamatosan kezelem egy gyogynovenyes olajjal ami nagyon jo a sebekre.

en az ekcemamra ezt hasznalom. bor betegsege is van , vakarozik nagyon, hullik a szore azaz hatul kihulott. a bor szine fekete es nehol sebek vannak. a laba neha neha bedagad hol az egyik hol amasik. nem tudom mivel kezelhetnem addig amig nem tudok szerezni itt egy allatorvost ,hogy megnezze. en sajnos a telekre nem tudom behozni, mert van 6 kutyam es nem turnek el mas kutyat.

ha etetem es kezelem kesztyut huzok es utana kezet mosok. nem tudom ez elegendo e,ne kapjanak el valamit az en kutyaim,

A kutya fajtaja, farkas kutya fele. ha megtudna mondani mivel kezeljem es hogyan etessem, hogy hizzon amig talalok orvost nagyon megkoszonnem.

tisztelettel tzak

Válasz

Kedves érdeklődő!

Nehéz ügy, mert állatorvos nélkül ezt nem valószínű, hogy kezelni  lehet, amikre biztosan szüksége lenne:

- féreghajtás (negyedévente)

- élősködőktől való mentesítés (bolhák, tetvek)

Ha tudja, vigye állatorvoshoz.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »