Kutyák

6 hónapos kiskutyánk csak 3 lábát használja...

kategória Kutyák
Kérdező a3z12

Kérdés

Van egy hat hónapos kiskutyánk ( golden ), és születése után nem sokkal vettük észre az egyik lábán, hogy valami nincs rendben. megmutattuk az állatorvosnak és Ő azt mondta, hogy úgy néz ki, mintha a lába meg lenne csavarodva ( a mellső lába Elvitte, megröntgenezte, és óvatosan megpróbálta korrigálni a csavarodást, majd sínbe tette neki, hogy erősödjön. Sajnos nem igazán lett jobb, a mai napig csak akkor áll rá, ha puhára lép, egyébként nem teszi le a lábát.Láthatóan gyengébb is, nem tud úgy erősödni. Kálciumot is adjuk ,mert az állatorvos azt mondta. Kisebb korában szinte alig lehetett észre- venni, ugyanúgy játszott, rohangált, mint a többi, igaz hamarább le is ült. Esetleg ezzel kapcsolatban, valamilyen tanácsot, vagy segítséget tudnának e adni, hogy merre induljunk el. Életvidám, egészséges kutyáról van szó, csak az a baj, hogy a három lábát használja csak.

Tisztelettel : Árva Zoltánná

Válasz

A nagytestű növendék kutyákon - különösen ha azok fehérjében dús de ásványi anyagokban/kalcium és foszfor/ szegény táplálékot fogyasztanak a hirtelen növekedés és a lassú csontosodás miatt a csontok szilárdsága átmenetileg nem kellő mértékű lehet. Emiatt a hosszú csöves csontok /comb és karcsont/ átmeneti fájdalmas megbetegedése alakulhat ki amely nem szteroid gyulladásgátlók/pl Meloxycam/ néhány nap alatt meggyógyítható.Értelem szerűen a növekedés befejeződése után ez a betegség már nem fordul elő.


De Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben esetleg nagyobb jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok


Nagytestű kutyafajták helyes táplálása >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »