Kutyák

Nem múlik kutyám fülgyulladása...

kategória Kutyák
Kérdező Reni87

Kérdés

Jó napot!

Van egy 1 éves keverék kutyám, valószínű labrador keverék lehet, úszóhártyás lábai vannak és a testfelépítése is hasonlít rá. Talált kutya, miután befogadtuk fülgyulladása lett, melyet fülcseppel (Garasone) kezelt az állatorvos, ki is tisztította aloe veras oldattal, injekciókat is kapott. Akkor elmúlott, majd pár hónap múlva visszatért a betegség. Másik orvoshoz fordultunk, akihez egy hónapos kezelésre vittük a kutyát, tisztították fülcseppet használtak. Elmúlott, de hamarosan újra visszatért. Mivel már tudtam mit kell tenni, kitakarítottam neki a fülét, de nem múlott neki a viszketés, rázta a fejét.

A 3. orvos azt mondta hogy elképzelhető hogy bakteriális fertőzés, mert szép tiszta.Kapott gyulladás csökkentőt, antibiotikumot és fülcseppet, mely a gombás fertőzésre van. Olvastam hogy ez lehet allergiától is de semmilyen más tünete nincs. Nem tudom hogy mit tegyek, nem akarom neki minden héten cseppezni a fülét, amit egyébként már nem is enged! Mit javasol milyen vizsgálatra vigyem el? Elég sokat költöttem már rá, de ha van olyan gyógymód amelytől teljesen elmúlna, akkor nem érdekel mennyibe kerül, mert nem szeretném hogy szenvedjen.

Előre is köszönöm,

Renáta

Válasz

A leírtak alapján azt látom, hogy eddig csak ún. tüneti kezelés történt, ilyen-olyan gyanúk alapján, de sajnos nem derült még ki pontosan az, hogy mi is okozza a hallójárat visszatérő megbetegedését. Amíg ezt nem sikerül valakinek (pl. a 4. állatorvosnak) kideríteni, addig tartós javulás, netán végleges gyógyulás nem várható. Ez lenne a cél, keresni kell olyan állatorvost (rendelőt, szakrendelést), ahol erre irányuló vizsgálatokat tudnak végezni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »