Kutyák

Keverék 7 éves kutyánk agresszív, hogyan szoktassuk le róla?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező szu1984

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

Van egy 7 éves, kb 40 kg-os keverék kan kutyánk, nincs ivartalanítva, bizonyos helyzetekben nagyon agresszív viselkedést tanusít. Az oltások beadása is komoly gondot okoz, mert rögtön morog, támad ,harap. Legutóbb sérülés is lett belőle. Az utóbbi időben észrevettük, hogy nagyon fáj az egyik füle, kicsit féloldalasan tartja a fejét, vakarja, nyüsszög közben, de nem tudjuk megnézni mi lehet a gond, mert rögtön meg akar kapni, ahogy hozzáérnénk.. szájkosarat sem lehet rátenni, mert arra is támad rögtön, így még nem is tudjuk elvinni orvoshoz sem. Az orvos legutóbb is, mikor itt járt oltás ügyben, azt mondta mi fogjuk le míg megszúrja, de megharapott.

Mi lehet a megoldás? Rossz nézni, ahogy szenved emiatt. Félek a kezelés is komoly procedúra lenne így, hogy nem engedi a közeledést. Nem lehetne leszedálni valahogy? Nemsokára chipet is kellene kapnia, de azt még elképzelni sem tudjuk, hogy lehetne kivitelezni. Őszintén szólva már felmerült a kérdés az elaltatása mellett is, mert eléggé kiszámíthatatlan. De ezt csak végső megoldásként jöhet szóba. Mit lehetne tenni? A javaslatot előre is köszönjük!

Válasz

Ez kizárólagosan állatorvosi eset. Ma már az állatorvosoknak megfelelő szerek és technikák állnak rendelkezésükre a hasonló esetek megoldására.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »