Kutyák

Hogyan kerülhetem el, hogy a kutyámnál kialakuljon az álvemhesség?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Sokka

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Egy két éves törpetacskó kislány gazdája vagyok. A kutyus most harmadszor tüzel. A legutóbbi alkalommal a tüzelést követően álvemhesség alakult ki nála, ezt rögtön észrevettük és azonnal állatorvoshoz vittük, közben természetesen interneten is kutattunk, hogy mi mindent kell feltétlenül tennünk. Ennek megfelelően cselekedtünk, így minden rendben volt. Kérdésem az lenne, hogy törvényszerű-e, hogy kialakul ismét az álvemhesség, vagy vannak "szabályok", amelyek betartásával ez meg is előzhető.

Itt nem gyógyszeres/hormonális kezelésre vagy ivartalanításra gondolok. Ha például tüzelés után elveszem az általa nagyon kedvelt (dédelgetésre alkalmas) játékait, nem simogatom túl sokat, nagy sétákra viszem, lefárasztom labdajátékkal (amit imád) nap mint nap, illetve az étkezését is módosítom, akkor megelőzhetem-e az álvemhesség kialakulását, és így gyógyszerek szedését?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel K-S. Kata

Válasz

Kedves Kata!

Az álvemhesség ismétlődő előfordulása elég gyakori, különösen, ha már fiatal korban jelentkeznek a tünetek. Természetesen segítenek a tünetek enyhítésében az Ön által leírt módszerek, de megakadályozni nem tudják az álvemhesség visszatérését. Erre vannak szelíd módszerek is, amilyen pl. a homeopátia. Ehhez azonban, - mivel ez egyedi, személyre szabott gyógymód -, javaslom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, aki a kutyus egyedi tünetei alapján választja ki a számára legmegfelelőbb szer(eke)t. Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06(20)928-4425

Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »