Kutyák

Kutya behívása, ül parancsszó megtanítása

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező melita

Kérdés

Hazahoztunk egy 11 hetes Landseer kölyökkutyát, elég makacs nem akar sétállni inkább leül vagy lefekszik és meg se mozdul. Kivinni a házból se tudom mert nem hagyja magát. Elkezdtem őt a gyere ide parancsra tanítani úgy, hogy ha idejön akkor adok neki jutalomfalatot és közbe mondom , hogy gyere ide ez jó módszer? Ez után hogyan szoktassam rá a pórázon való sétára? Naponta mennyit kell neki tanítgatni még nem fárad el? Előre is köszönöm. Este aludni nem akar 2 óránként kel majd 1 óra játék és elalszik. Sokat nyűszög.

Válasz

Kedves Gazdi!


Az alábbi cikkek segítenek:


Hogyan legyek falkavezér? - 1. rész >>


Ül parancsszó megtanítása >>


Gyere ide! A kiskutya behívása >>


Kiskutya szobatisztaságra nevelés >>

Pórázon sétáltatás megtanítása a kutyának

Ez a parancs arra használatos, hogy pórázon vezetve kutyád békésen lépdeljen melletted, fejével a lábad mellett. Ezt a pozíciót akkor is tudnia kell tartani, ha sétálsz vele, vagy ha futsz vele. Semmiképpen sem húzhatja a pórázt, mert ez azt jelentené, hogy ő vezet téged, ő visz sétára téged.


1. Ültesd le a bal oldaladra. Bal kezeddel fogva a pórázt, tartsd rövid pórázon. Mindig ugyanazon az oldalon vezesd a kutyát! Használd a már megtanult. „Figyelj!” parancsot, hogy felkeltsd a figyelmét.


2. Indulj el, mondd a „kutya nevét”, illetve a parancsszót ”Indulás!” és bal lábbal kezdve sétálj előre.


- Ha előre megy, és elkezd húzni, húzd meg a póráz és mondd „Nem!”, majd azonnal fordulj az ellenkező irányba, mondd ismét „Indulás!” és folytasd a sétálást.


- Ha hátra marad, biztasd szóban, és óvatosan húzd magad mellé a pórázzal.- Motivációként egy jutalomfalatot tarthatsz az orra elé, hogy kövesse.


3. Egy pár lépés után állj meg, dicsérd meg, és jutalmazd jutalomfalattal. Ismételd a gyakorlatot, mind több lépést hagyva a jutalmazások között.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »