Kutyák

Kutyám 3 évesen is bepisil. Mit tegyek vele?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező mariann00000

Kérdés

Jó napot kívánok. A segítségét szeretném kérni. Születésétől fogva bepisil és bekakil a kutyám. Nincs meghatározva, hogy mikor, amikor kell neki, elvégzi a dolgát sunyiba.

kb 3 éves pincher kutyám van,  szuka.  Állandóan bepisil, már állatorvoshoz is elvittem. Az orvos kivizsgálta a kutyát, de nem talált semmit. Felhívtam, akitől vettem a kutyust, hogy mi a gondom és azt mondták, hogy nem tudják a többi kiskutyával nem volt gond. Már probálgattam sokfajta nevelést, pl újjságal a fenekére csapok vagy beledugom az orrát beledugom a székletébe de sajna nem értem el vele semmit. És sajnos már ott tartok hogy elajándékozom, mert gyereket szeretnénk a párommal és nem fér bele, hogy közbe a kutyám székletével törődök. Mem szeretnénk semmit elkapni.

Nem szeretném el ajándékozni, mert nagyon szeretem, de ha nincs meg oldás. Naponta 3-4 szer is kivisszük sétálni és amikor 15-20 percet sétálunk el is végzi a dolgát. Naponta egyszer adunk neki száraz tápot és persze a legjobbat egy héten egyszer főtt ételt kap és mindig este adunk neki ételt és általában egy időben. Persze mindig olyan helyre pisil ahol nem látszik szőnyeg, kanapé pedig nem engedjük hogy a kanapén legyen. Kérem segítsen vagy ajánjon egy embert aki tud ebben segíteni. Köszönöm türelmét és várom levelét. Előre is köszönöm még egyszer.


mariann00000@freemail.hu

Válasz

A régimódi, idejétmúlt, népszokáson alapuló, téves módszerek csak tovább rontották a helyzetet. (Majd, ha lesz gyereke, próbálja ki azon is a pelenka helyett az orrát az ürülékbe nyomni ! … látni fogja az eredményt !) A probléma, - részben, - dominancia, tehát jelölés is lehet, tehát mielőbbi ivartalanítást javaslok. A szobatisztasági problémával kapcsolatos írásom és a nevelési szabályokat elküldöm Önnek e-mail.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »