Kutyák

Mitől lett a kutya horpaszára dudor?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező kuli378

Kérdés

Van egy lassacskán négy éves kan kutyánk. Mikor vasárnap este kivittem sétálni, megtámadta őt egy óriási németjuhász szerű kutya (valószínűleg kiszökött valahonnan,volt rajta 2010-es veszettség elleni oltásról biléta). Nagy nehezen sikerült kimenti Hamit (hősiesen küzdött és hát ő sem éppen pici kutya, nagytesű ,de vékony).Az egyik szeme sérült,belekaphatott a másik kutyus,erre kapott szemcseppet,szépen javul.A hátán is lett egy seb,de lekezeltük,nem hinném hogy bármi probléma lenne vele,viszont ami aggaszt,hogy az oldalán,a bordái végénél a fara felé van egy óriási dudor.

Tényleg tenyérnyi,és olyan mintha víz lenne benne.Nem látszik hogy véres lenne vagy bármi,és hagyja is hogy megfogjuk,nem fájlalja annyira,csak időnként kicsit kedvetlen,lehangolt és fáradtnak tűnik.Eszik-iszik rendesen,de biztos hogy zavarja.Amikor az állatorvos vizsgálta,megkapta a veszettség elleni oltását(már esedékes volt) és kb ugyan ott van a dudor is,amit akkor még nem vettünk észre.Kedden tűnt föl a "hólyag",de az orvos azt mondta(telefonon keresztül) hogy nem hinné hogy a szuri az oka,valószínűleg egy hematóma ami fel fog szívódni. Igaza van,vagy meg kéne nézetni a rendelőben? Ha tényleg fel fog szívódni az kb mennyi idő?hogyan segíthetünk rajta? Előre is köszönöm a válaszát:)

Válasz

Mindenképpen vigye el, és mutassa meg a kollegának! Szerintem is csak hematoma, amit teljesen hetek alatt szívódik fel, de segítséggel le lehet rövidíteni a gyógyulási időt...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »